|
- Barbun ezmeli kızarmış ekmek çubukları - |
* MALZEMELER : 1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş ( blenderden geçirilmiş ) barbun fasulyesi, 1-2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tane arpacık soğanı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1-2 sap dereotu, kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber, 1-2 tutam tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tane küçük ve ince taze soğan HAZIRLANIŞI : Arpacık soğanının ve sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyularak, kısık ateşte eritilir. Çentilmiş arpacık soğanı ile sarımsaklar ilave edilerek, pembeleştirilir. Ezilmiş barbun fasulyeleri ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, ateşten alınır. 1-2 tutam tuz, ince kıyılmış dereotu, kırmızı pul veya toz biber ilave edilerek, karıştırılır. İnce doğranmış ekmek dilimleri, 1-2 cm. eninde çubuklar halinde kesilir. Altlı üstlü kızartılır. Uç kısımlarına veya yarısından az kısımlarına, bıçak yardımıyla, hazırlanan barbun ezmesi sürülür. Taze soğan ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve hazırlanan ekmek çubuklarının barbun ezmeli kısımlarına serpiştirilir. Hazırlanan barbun ezmeli kızarmış ekmek çubukları, servis kabına yerleştirilip, hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * BİLGİ ; Barbun ezmeli kızarmış ekmek çubukları, bilhassa; karalahana ( pancar ), mısır çorbaları, sütlü çorbalar, domates veya salçalı çorbaların yanı için idealdir.
|
- Barbun ezmeli kızarmış ekmek çubukları - |
|
- Barbun ezmeli kızarmış ekmek çubukları - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder