|
- Simit aşı çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane büyük boy kuru soğan, 1 çay bardağı simit ( köftelik ince bulgur ), 7 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ veya 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine su koyulur. Domates ve biber salçaları ile simit ( köftelik ince bulgur ) ilave edilir. Tuz serpiştirilir. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta; kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tavada, sıvı yağ veya tereyağı ısıtılır. Doğranan kuru soğanlar ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur ve ateşten alınır. Kırmızı pul biber ile karabiber ilave edilerek, karıştırılır. Pişen çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Simit aşı çorbası; isteğe bağlı olarak, domates ve taze yeşil biber kullanılarak da hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder