10 Aralık 2013 Salı
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI GARNİTÜRLERİ - TORTİLLA HAMURLU MİNİK RULOCUKLAR - ( 10 kişilik )
MALZEMELER : TORTİLLA HAMURU İÇİN ; 2 su bardağı mısır unu, 2 su bardağı su, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım tatlı kaşığı tuz. Tepsiye serpmek ve yoğurmak için yeterli miktarda buğday unu HAZIRLANIŞI ; Tencereye su koyulup, orta hararetli ateşe oturtulur. Su, kaynama noktasına gelince, sırasıyla; tuz, sıvı yağ, kırmızı pul biber ve mısır unu koyulur. Tel çırpıcı veya çatal ile hızlı hızlı karıştırılır. Koyu bir bulamaç elde edilir. Bu karışım, un serpilmiş tepsiye konur. Biraz soğuduktan sonra biraz buğday unu ilave edilerek, yoğrulur. 8 eşit parçaya bölünür. Her parça, buğday unu serpilmiş zeminde, merdane ile çay tabağından biraz büyükçe açılır. Daha sonra teflon tava, orta hararetli ateşte, yağsız olarak ısıtılır. Açılan hamurlar tavaya koyularak, iki yüzü de kızartılır. Sıcakken ikiye katlanır. Kat yeri bastırılmaz. Ancak biz, ikiye katlamıyoruz. Hazırlanan mısır unlu tortillalar, bıçak yardımı ile 2 parmak genişliğinde kesilir. Tırtıllı rulet de kullanılabilir. Sonra bu şeritler, rulo halinde sıkıca sarılır ve açılmamaları için kürdanlanır. İstenirse ruloların içine, kızartılmış balık parçaları v.b. koyulabilir. Hazırlanan sade veya içli rulocuklar servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde, bilhassa; deniz ürünlü ( balıklı ), domatesli ve mısırlı çorbaların yanında sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun. * Bilgi ; Tortilla, Meksika Mutfağı ' na ait, mısır unundan yapılan, mayasız bir ekmek türüdür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder