|
- Bulgurlu kuru fasulye çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağı et suyu, 1 su bardağı dirice haşlanmış kuru fasulye, 5 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 2 çay kaşığı kuru nane, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 2-3 tutam acı kırmızı pul biber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Birer tutam, her renkten taze çekilmiş karabiber ile acı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, çentilmiş kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Mısır unu serpiştirilir. İri dövülmüş ceviz içi koyulur. Domates ve biber salçaları da ilave edilerek, salçalar kavruluncaya kadar karıştırılır. Et suyu ve içme suyu ilave edilir. Acı kırmızı pul biber, nane, karabiber ve tuz ilave edilir. Salçalar tuzlu ev salçası ise salçanın ve tuzunun miktarı düşünülerek, kullanılmalıdır. Çorba, karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, diri kıvamda haşlanmış ve suyu süzülmüş kuru fasulyeler ilave edilip, karıştırılır. Kuru fasulyeler yumuşamaya başlayınca, İnce bulgur ilave edilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Ateş kısılır. Kuru fasulyeler ile bulgur pişince ve çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE ; Bir tutam, her renkten taze çekilmiş karabiber serpiştirilir. 1 çorba kaşığı, acı kırmızı pul biber eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteğe bağlı olarak; çorbaya, servis yapılmadan önce 1 çorba kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi de ilave edilebilir.
|
- Bulgurlu kuru fasulye çorbası - |
|
- Bulgurlu kuru fasulye çorbası - |
|
- Bulgurlu kuru fasulye çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder