22 Aralık 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIŞ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kırmızı soğan, 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye, yarımşar çay bardağı kırmızı mercimek, yeşil mercimek, arpa şehriye, 1 su bardağı ince bulgur, 1 tane patates rendesi, 3 su bardağı et suyu, 3 su bardağı su, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, 1-2 tutam kuru boncuk kekik, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı domates salçası ile biber salçası, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Cips şeklinde doğrandıktan sonra istenilen baharatlarla harmanlanıp, fırınlanmış patates HAZIRLANIŞI : Kırmızı kuru soğan ve sarımsaklar, ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, çentilmiş kırmızı soğan ile sarımsaklar, defne yaprağı, karabiber, kırmızı pul biber ve bir miktar tuz ilave edilerek, şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe pembeleştirilir. Salçalar ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Bol su ile yıkanıp, suları süzdürülmüş kırmızı ve yeşil mercimekler ilave edilir. İnce bulgur koyulur. Et suyu ile içme suyu ilave edilerek, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, rendelenmiş patates ilave edilir. Haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir. 15-20 dakika, malzemeler pişinceye kadar kaynatılır ve çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Defne yaprağı çıkartılır. Kuru nane, kuru boncuk kekik, kimyon ilave edilip, karıştırılır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Fırınlanmış patatesler koyulur. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder