9 Aralık 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - YEŞİL LİMONLU BEYAZ LAHANA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 4 diş sarımsak, 200 gr. beyaz lahana, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 100 gr. yağsız dana kıyması, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı makarna suyu, yarımşar çorba kaşığı domates ile biber ev salçası, 1 tane yeşil limonun suyu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, 1 tutam kimyon, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN; 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı boncuk kekik, 1 tutam karabiber  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilir. 1 tutam karabiber serpilir, şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Kıyma ve sonra da salçalar ilave edilerek, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Beyaz lahana yaprakları, iyice yıkanır. Ot tahtasında, ince ince kıyılarak, çorba tenceresine ilave edilir. 2-3 dakika karıştırıldıktan sonra et suyu ile makarna suyu ilave edilir ve karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Kimyon ve pul biber,  serpiştirilip, karıştırılır. Pirinçler pişince, çorba ateşten alınır. Yarım yeşil limon suyu ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE; Tereyağı ve zeytinyağı karışımı, sos tavasına koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Kırmızı pul biber ilave edilip karıştırılarak, ateşten alınır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Boncuk kekik ve karabiber de serpiştirildikten sonra taze sıkılmış yeşil limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder