22 Aralık 2013 Pazar
PARA ÇORBASI - KARADENİZ - SİNOP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, yeterli miktarda su ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 4-5 sap maydanoz * İsteğe bağlı olarak; 1 kâse yoğurt, 1-2 çorba kaşığı kiren ( kızılcık ) HAZIRLANIŞI : Yoğurma kabına, un elenir. Yeterli miktarda tuz koyularak, karıştırılır. Azar azar ılık su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur, 30 dakika dinlendirilir. Çorba tenceresine, tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Salça ilave edilir. Yeterince su koyularak, tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Dinlenen hamurdan, eşit büyüklükte bezeler oluşturulur. Un serpilmiş tezgahta, oklava yardımı ile kalınca açılır. Açılan hamur, ince şeritler halinde kesilir. Şeritler halinde kesilen erişteler, kaynayan salçalı suya atılarak, pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİNE ; Yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteğe bağlı olarak, yerken içine; yeterli miktarda yoğurt ve kiren ( kızılcık ) koyulabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder