10 Aralık 2013 Salı

PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI - AVUSTURYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 500 gr. havuç, 100 gr. patates, 20 gr. tereyağı, 1 lt. sebze suyu, 1 tane portakal, beyaz biber, tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Yarım kutu tere   HAZIRLANIŞI :  Sebzeler ayıklanır ve küp şeklinde doğranır. Tencerede, tereyağı ısıtılır. Kuru soğan ilave edilerek, sotelenir. Havuç ve patatesler eklenerek, 5 dakika daha birlikte sotelemeye devam edilir.Sebze suyunun 3/1 i ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler 20 dakika pişirilir. Pişince, püre haline getirilir. Kalan sebze suyu ilave edilir. Portakal, yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları rendelenir. Suyu sıkılır. Çorbanın içine, rendelenmiş portakal kabuğu ile 75 gr. sıkılmış portakal suyu ilave edilir. 5 dakika daha pişirilir. Tuz ve biberi ayarlanır. Hazırlanan çorba, tabaklara bölüştürülür. Yıkanıp kurulanmış tere yaprakları garnitürü ile sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder