15 Aralık 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - MISIR EKMEĞİ - - KARADENİZ YÖRESİ - ORDU MUTFAĞI -

   ***  MALZEMELER :  1 kg. mısır unu, yeterli miktarda yoğurt suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker    HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına, mısır unu elenir. Tuz, toz şeker, kabartma tozu serpilerek, karıştırılır. Azar azar yoğurt suyu ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hazırlanan hamur, yağlanmış fırın tepsisine koyulur. El ile bastırılarak, yassılaştırılır. Dilimlenilecek yerler, parmak ile bastırılarak, belirlenir. Önceden ısıtılmış fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. Dilimlenir veya el ile koparılır. Bilhassa; Karadeniz Yöresi çorbalarının yanı için idealdir.  Afiyet olsun.      * BİLGİ ; Mısır ekmeğini hazırlayan Hürriyet hanıma teşekkürler...                                                                                                                                                                                                
Sevgi ' nin çorba yanı ekmekleri - Mısır ekmeği -
Sevgi ' nin çorba yanı ekmekleri - Mısır ekmeği -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder