7 Aralık 2013 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - DEMİRHİNDİLİ EKMEKCİKLER - ( 6 kişilik )
* MALZEMELER : 2 tane ekmek hamuru, 1 çay bardağı demirhindi pekmezi, 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı iri parçalar halinde kıyılmış ceviz içi ÜZERİ İÇİN ; Hamurları bulamak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, ince dövülmüş ceviz içi veya susam veya çöreotu HAZIRLANIŞI : Ekmek hamuru, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, demirhindi pekmezi ve ceviz, yoğurma kabına koyularak, iyice yoğrulur. Üzeri, temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, 1 saat kadar dinlendirilir. Dinlenen hamurdan, 6 eşit parça hamur kopartılır ve avuç içinde yuvarlatılır. Tabak içine koyulan zeytinyağına batırılıp, çıkarılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, çiçek şeklinde yerleştirilir. Üzerine; isteğe bağlı olarak, ince dövülmüş ceviz içi, susam veya çörekotu serpiştirilir. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırına koyularak, altı pişip, üstü de kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder