8 Ocak 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI -HAVUÇLU MAYDANOZ ÇORBASI - Tahıllı, Sütlü, Sebzeli, Mısır Unlu, Otlu, Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 lt. su, 2 su bardağı süt, 1 tane küçük boy havuç ( kazınarak temizlenmiş ve rendelenmiş ), 2 demet maydanoz ( temizlenip, sapları ile beraber mutfak robotundan geçirilmiş ), 1 tane küçük kuru soğan ( çok minik doğranmış ), 1 çay bardağı mısır unu, yarım çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı ince bulgur, bir tutam karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Zeytinyağı ve tereyağı, çorba tenceresine koyularak, ısıtılır. Çok minik doğranmış kuru soğanlar, daha sonra da; rendelenmiş havuçlar hafifçe pembeleşinceye kadar, kavrulur. Bulgur ilave edilip, çok az daha kavrulur. Mısır unu su ile karıştırılarak, akıcı bir kıvama getirilip, tencereye ilave edilir. 1 lt. ılık su ile ılık süt, tencereye ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, kaynatılır. Mutfak robotu ile incecik kıyılmış maydanozlar, karabiber ve tuz ilave edilerek, bir iki taşım daha kaynatılıp, ateşten alınarak, büyük porselen çorbalığa aktarılarak, tereyağında kızartılmış, küçük küp ekmekler eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * İstenirse, çorba; ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süslenerek de servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder