27 Ocak 2012 Cuma

KELECOŞ ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Terbiyeli, Kuzu Etli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1,5 çay bardağı nohut, 1,5 çay bardağı kuru fasulye, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1,5 çay bardağı buğday, yarım kg. yoğurt, 250 gr. kuşbaşı kuzu eti, 1 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı su, karabiber, tuz  TERBİYESİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un  ÜZERİ İÇİN ;  2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı tereyağı  HAZIRLANIŞI :  Fasulye, nohut, mercimek ayrı kaplarda, iyice yıkandıktan sonra üzerine su koyularak, bir gece bekletilir. Ertesi gün suları süzülür ve hepsi birlikte bir tencereye koyulur. Üzerine bolca su ilave edilir. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Ayrı bir tencerede, tereyağı ile zeytinyağı ısıtılır. yemeklik doğranan soğan ilave edilip, kısık ateşte kavrulur. Soğanlar yumuşayınca, kuşbaşı etler ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Etlerin pişmesine yakın, baklağiller eklenerek, 5 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirilir. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edilir. Yoğurt, yumurta sarısı ve un, geniş bir kapta iyice karıştırılır. Üzerine, 1 su bardağı su yavaşça eklenerek, hızla karıştırılır ve yavaşça tencereye ilave edilir. Kesilmemesi için hızlıca karıştırılır. Karabiber ve tuz ile tatlandırılır. Kısık ateşte, 5 dakika kaynatılır ve ateşten alınır. Sos tenceresinde, tereyağı, zeytinyağı ve pul biber kızdırılır. Çorba, çorba kaselerine paylaştırılır. Üzerine, hazırlanan sos ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder