21 Ocak 2012 Cumartesi

TARHUN ÇORBASI - Etli, Terbiyeli, Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  500 gr. kemikli kuzu eti, 2,5 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 6 su bardağı su, 1 çorbakaşığı kuru tarhun otu, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Et, yıkanır ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken, yüzeyinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, atılır. Pişen et, tencereden çıkartılarak, tabağa koyulur ve ılındıktan sonra didiklenir. Yumurta, un, yoğurt, 1 bardak et suyu ile çırpılır. Tenceredeki, eti pişirdiğimiz su, 6 su bardağından az ise su eklenerek, 6 su bardağı suya tamamlanır. Bu suyun içine, Yoğurtlu karışım ilave edilerek, karıştırmak suğreti ile iyice yedirilir. Didiklenmiş etler de ilave edilir. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, çorbaya kıvam kazandırılır. Tarhun otu eklenir. Tuzu ayarlanarak, karıştırılır ve yeterli kıvama kavuşunca, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder