28 Ocak 2012 Cumartesi

BEZELYELİ TARHANA ÇORBASI - Sebzeli, Otlu, Tarhana Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 çorba kaşığı  toz tarhana, 2 tane kuru soğan, yarım kg. bezelye, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 3 tane fesleğen yaprağı, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, bir fiske karabiber, tuz  ÜZERİ İÇİN ; 4 tatlı kaşığı süzme yoğurt   HAZIRLANIŞI :  Ayıklanmış iç bezelyeler, doğranmış kuru soğanlar, dereotu, maydanoz, fesleğen yaprağı ve karabiber tencereye koyulur. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile orta hararetli ateşte kaynatılır. Blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Diğer tarafta, tarhana tencereye koyularak, 6 su bardağı  su ilavesi ile karıştırılır ve orta hararetli ateşte, tereyağı ile  bezelye püresi de ilave edilerek pişirilir. Sürekli olarak, çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir. Tuz ilave edilir. Kıvam alınca, ateşten alınır. Çorba kaselerine pay edilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyularak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder