23 Ocak 2012 Pazartesi

EKŞİLİ ÇORBA - Kuru Bakliyatlı, Ot Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  yarım kg. semizotu ( pirpirim, soğukluk ), 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı sumak ekşisi, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı, toz veya pul kırmızı biber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Semizotu ( pirpirim, soğukluk ) ayıklanır, iyice yıkanır. küçük parçalar halinde doğranır. Tencereye, haşlanmış nohut, buğday ve yeşil mercimek koyulur. Üzerine, ılık süt ve su ilave edilerek, orta hararetli ateşte pişirilir. Arada sırada karıştırılır. Üzerine, doğranmış semizotu ( pirpirim, soğukluk ) ilave edilerek, karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Sumak ekşisi de ilave edilerek, pişirilmeye devam edilir. Pişen çorba, ateşten alınır. Sos tavasında, tereyağı eritilir. İçine, ince kıyılmış sarımsaklar, kuru nane ve kırmızı biber koyularak, karıştırılır. Köpürünce çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Bu çorba, Kuzkent Köyü ' nde pişirilen bir çorbadır. Kuzkent Köyü, Kahramanmaraş ilinin, Pazarcık ilçesine bağlı bir köydür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder