30 Ocak 2012 Pazartesi

MISIR UNLU SEBZE ÇORBASI - Sütlü, Otlu, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane pırasa, 1 tane kuru soğan, 1 tane havuç, 4 tane lahana yaprağı, 1 çay bardağı mısır unu, 1 su bardağı süt, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 dal maydanoz, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Havuçun üzeri kazınır, yıkanır ve rendelenir. Pırasanın dış kabuğu soyulur, yıkanır ve ince halkalar halinde doğranır. Lahana yaprakları yıkanır ve ince ince doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır ve hazırlanan bu sebzeler kavrulur. Mısır unu, süt ve su, bir kap içinde, iyice karıştırılarak, sebzelere ilave edilir. Karabiber  ilave edilerek, kısık ateşte pişirilir. Pişince ateşten alınır ve üzerine, tuz ve  ince kıyılmış maydanoz serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Kural olarak; sütlü çorbalara tuz, çorba piştikten sonra ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder