31 Ocak 2012 Salı

PRATİK BALIK ÇORBASI - Sebzeli, Otlu, Unlu, Balıklı Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 1 kg. kefal balığı, 2 tane kereviz sapı, 2 tane taze soğan veya 1 tane kuru soğan, 1 tane havuç, 1 sap pırasa, 2 çorba kaşığı limon suyu, 3 diş sarımsak, 1 kahve fincanı un, 1 avuç maydanoz, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 tane defne yaprağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tutam karabiber, 10 su bardağı su, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Bütün sebzeler ayıklanır, yıkanır. Soğanın kabukları soyulur, yıkanır. Sarımsağın kabukları soyulur. Hepsi doğranır. Tencereye, 10 su bardağı su koyulur. Temizlenmiş balıklar ve doğranmış sebzeler, limon suyu ile birlikte, içinde su olan tencereye koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, bir taşım kaynatılır ve ateş kısılarak, suyun yüzeyindeki köpükler, kevgir ile toplanarak, alınır ve atılır. Üzerine; kekik, defne yaprağı, maydanoz ve karabiber ile yeterince tuz ilave edilerek, 10 dakika kaynatılıp, ateşten alınır. Balıklar bir tabağa çıkartılarak, ılınması beklenir. Bu arada, tenceredeki su tel süzgeç ile süzülür. Balıklar, biraz soğuyunca, başı, kuyruğu, kemik ve kılçıkları ayıklanır. Etler, didiklenir. Tencerede, yağ kızdırılarak, un kavrulur. Üzerine, balık suyu ve ayıklanıp, didiklenmiş balık etleri ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. İstenirse üzeri, incecik doğranmış, roka veya tere yaprakları ile süslenir. Afiyet olsun.     ** KURUNTU :  Kuruntu, sağlık alanında, toplum hayatında, ev hayatında olsun, insanın sinirlerini bozan, düzenini altüst eden bir şeydir. Basit kuruntular, aile düzenini altüst edebilir. İnsanın, küçük bir gayret ile kendisini, bu gibi kuruntulardan kurtarabilmesi mümkündür. Kuruntuyu bırakalım. Mutlu ve huzurlu yaşayalım. Mutluluk ve huzuru, çevremize de yayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder