27 Ocak 2012 Cuma

KÖY ÇORBASI - Tahıllı, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 çay bardağı ince bulgur, 1 su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı erişte, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, 6 su bardağı su, kuru nane, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN;  2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Tencerede, tereyağı eritilir. Soğan, yemeklik doğranarak, kısık ateşte kavrulur. Salça, su, erişte, pirinç ve bulgur ilave edilerek, karıştırılır. 15 dakika kadar, kapağı yarı kapalı olarak pişirilir. Erişte, bulgur ve pirinçler yumuşayınca, çorba ateşten alınır. Sos tavasında, tereyağı eritilir. İçine kırmızı pul biber ilave edilir. Pişen çorba, kaselere bölüştürülür. Üzerinde, biberli yağ gezdirilerek, ilave edilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder