31 Ocak 2012 Salı

KESTANELİ SEBZE ÇORBASI - Et Sulu, Sebzeli, Meyvalı Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tane havuç, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yapraklı kereviz, 1 kase kestane, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı et suyu, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan soyulur, yıkanır ve küp doğranır. havuçun üzeri kazınır, yıkanır ve küp doğranır. Kerevizin kabukları soyulur. Yıkanır ve küp doğranır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır ve hazırlanan bu sebzeler içine koyularak, biraz kavrulur. Üzerine un serpilerek, biraz daha kavrulur. Haşlanmış ve blenderden geçirilerek, püre haline getirilmiş kestaneler ilave edilir. Salça, karabiber, tuz ve et suyu da ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Çorba, kıvam alınca, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Kereviz yaprakları iyice yıkanır ve incecik kıyılır. Çorbanın üzerine serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Et, tavuk, sebze sularına, profesyonel mutfak dilinde, STOK adı verilir. Dünya mutfaklarında çorbalar 1- Stok kullanılarak hazırlanan çorbalar 2- Stok kullanılmadan hazırlanan çorbalar olmak üzere 2 ' ye ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder