30 Ocak 2012 Pazartesi

KIYMALI, FESLEĞENLİ TARHANA ÇORBASI - Etli, Otlu, Sebzeli, Hamurlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı tarhana, 150 gr. dana kıyması, 1 tane kuru soğan, 4 yaprak taze fesleğen, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı ılık su, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz  SOSU İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Tarhana, ılık suda ezilerek, karıştırılır. Tencereye, tereyağı ve zeytinyağı koyularak, ısıtılır. İçine, ince çentilmiş kuru soğanlar koyularak, kavrulur. Kıyma da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Tarhana ve su koyularak, kaynatılır. Taze fesleğen, yıkanıp ince ince doğranarak, karabiber ve tuz ile birlikte, çorbaya ilave edilir. Sos için; Sos tavasında, tereyağı eritilir. İçine, kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber ilave edilerek, biraz pişirilir ve sıcak çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder