30 Ocak 2012 Pazartesi

YUMURTALI TAVUK ÇORBASI - Tavuk Etli, Sebzeli, Otlu, Yumurtalı Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  100 gr. tavuk göğsü, 4 tane yumurta, 2 tane havuç, 4 tane yanmaz poşet, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 6 dal dereotu  HAZIRLANIŞI :  Tavuk eti, çok küçük doğranır. Tencereye koyularak, içi beyazlaşıncaya kadar kaynatılır. Havuçların üzeri kazınır, yıkanır ve yuvarlak şekilde doğranır ve tencereye ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Havuçlar yumuşadığında, suyu süzülür. Süzülen su, daha sonra kullanılmak üzere bir kenarda bekletilir. Başka bir tavada, yağ, un ve tuz karıştırılarak, terbiye hazırlanır. İçine, biraz karabiber karıştırılarak, soğumaya bırakılır. Süzülen su, tenceredeki tavuklu ve  havuçlu karışıma ilave edilir. Üzerine, hazırlanan terbiye koyulur. Yanmaz bir poşetin içine, 1 tane yumurta ( sarısı ve beyazı birbirine karıştırılmadan ) kırılır. Her bir yumurta, ayrı bir poşete kırılır. ( 4 yumurta - 4 poşet ) Poşet içine kırdığımız yumurtaların sarıları, kayısı kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ve kaynatılan suyun içinden çıkartılarak, çorbanın içine, yumurta dağıtılmadan, dikkatlice boşaltılır. Üzerine, ince doğranmış dereotu serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder