30 Ocak 2012 Pazartesi

TOPALAK ÇORBASI - Tahıllı, Sebzeli, Etli, Otlu, Yoğurtlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 baş soğan, 4 tane domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 kahve fincanı sirke, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  KÖFTELER İÇİN; 50 gr. kuzu döş kıyma, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 100 gr. ince bulgur. 2 diş sarımsak, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, bir fiske karabiber, 4 tane karanfil, bir tutam tuz  SERVİS İÇİN; 1 kase süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, yarım limonun suyu  HAZIRLANIŞI :  Sarımsaklar ve karanfiller, ayrı ayrı havanlarda dövülürler. Köftelik diğer malzemelerle birlikte, çukur bir kapta, iyice yoğrulur. Karışımdan, küçük parçalar kopartılarak, misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Tereyağı tencerede eritilir. Rendelenmiş soğanlar ve domatasler kavrulur. 2 su bardağı sıcak suda inceltilen salça ile sirke, limon suyu, tuz ve baharatlar ilave edilerek, tatlandırılır. Bir kaç taşım kaynatıldıktan sonra hazırlanan köfteler, ilave edilir. Kısık ateşte, 20 dakika kadar pişirilir ve ateşten alınır. Su ile inceltilen, süzme yoğurt, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder