23 Ocak 2012 Pazartesi

HAŞLAMA PAKLA ÇORBASI - Kuru Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg.  yazın toplanıp, haşlandıktan sonra kurutulan taze fasulye, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su ( 1 litre ), tuz  HAZIRLANIŞI : Haşlama pakla ( kurutulmuş, taze fasulye ), aksamdan yıkanıp, bir kaba konur ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edilerek, ıslatılır. Ertesi gün, tencerede kaynatılan suya atılarak, yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Tencerede, tereyağı, soğan ve salça kavrulur. Haşlanan pakla ilave edilir. Tuzu ayarlanır, karıştırılır ve orta hararetli ateşte pişirilir. Pişince, çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Haşlama pakla çorbası pişirilirken, isteğe bağlı olarak, acı biber ve bulgur da katılabilir. Buna  '' Fırıngurusu Paklası '' denir. * Bu çorba, '' Şalpazarı Köyü '' nde pişirilen bir çorbadır. Şalpazarı Köyü, Erzurum ilinin, '' Olur '' ilçesine bağlı bir köydür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder