23 Ocak 2012 Pazartesi

HALUÇKA ÇORBASI - Kaz Sulu ve Etli, Kuru Bakliyatlı, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : Hamuru İçin; 2 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz, yeterli miktarda su. 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası, 6 su bardağı kaz suyu ( 1 litre ), 1 kase haşlanmış, didilmiş veya küçük parçalara doğranmış kaz eti, baharatlar, kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Hamur malzemeleri ile katı bir şekilde hamur tutulur. Oklava ile 3 m.m. kalınlığında açılır. Küçük dikdörtgenler pirizması şeklinde kesilir. Tencerede, az tuz atılıp kaynatılan suda, haşlanır ve sudan kevgir ile çıkartılarak, tabağa koyulur. Ayrı bir tencerede, akşamdan suda bekletilmiş nohut ve kuru fasulye haşlanır. Ayrı bir tencereye; haşlanan nohutlar, haşlanan kuru fasulyeler ve haşlanan hamur koyulur. Üzerine, 1 su bardağı haşlama suyundan ilave edilir. Üzerine, 5 su bardağı kaz suyu ve eti ilave edilerek, orta hararetli ateşte, bir taşım kaynatılır. Baharatlarla salça ayrı bir kapta kavrulur ve çorbaya ilave edilir. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılarak çorba, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Bu çorba ; Karadeniz Bölgesi ' nin Samsun iline bağlı Vezirköprü ve köylerinde, kaz kesilip pişirilirken, kazın yağlı suyuyla pişirilen bir çorbadır. Çorbaya, kaz etinden de bir miktar ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder