27 Ocak 2012 Cuma

BEZELYE ÇORBASI - Fransa - - Et Sulu, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 kutu bezelye konservesi, 30 tane arpacık soğanı, 2 çorba kaşığı un, 6 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tane yeşil salata, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Konserve kutusu açılır, içindeki bezelyeler, tel süzgece dökülür. Soğuk su ile iyice yıkanır ve suyu süzdürülür. Tencereye koyulur. Üzerine; iyice yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra ince doğranmış yeşil salata, küçük arpacık soğanları, et suyu, toz şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta hararetli ateşte, 20 dakika pişirilir. Başka bir kapta, un ile zeytinyağı karıştırılır. İçine, pişmekte olan bezelyenin suyundan ilave edilip, karıştırılarak, sulandırılır. Bezelye tenceresine boşaltılır. 15 dakika daha pişirildikten sonra çorba, ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder