23 Ocak 2012 Pazartesi

DİZİN ( GEÇİN ) ÇORBASI - Kurutulmuş Taze Fasulye Çorbası - - Kuru Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER : Kurutulmuş taze fasulye, 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, tuz, karabiber   HAZIRLANIŞI :  Yazın toplanan taze fasulyeler, ipe dizilerek, güneşte kurutulur ve kışa hazırlık olarak saklanır. Her bir dizin, bir yemeklik olacak şekilde hazırlanarak kurutulduğu için, kış mevsiminde, yerinden alınan tek bir dizin, suda haşlanır. Sonra her bir fasulye, 2 ' ye kesilir. Böylece, hem haşlanmış, hem sıcak suda temizlenmiş, hem de yemeklik şekle getirilmiş olur. Tencerede kaynamakta olan suyun içine dökülürler. Kaynarken, mısır unu  serpilir ve karıştırılır. Tavada, yağ, salça ve ince doğranmış soğan kavrulur. Haşlanan dizin fasulyelere ilave edilerek pişirilir. Tuzu ayarlanır. Pişmesi tamamlanan çorba ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Bu çorbaya; '' Geçin Çorbası '' da denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder