28 Ocak 2012 Cumartesi

ŞİVEYDİZ - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Meyaneli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu, 100 gr. ince doğranmış kuzu eti, 1 çay bardağı buğday, 1 çay bardağı nohut, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım doğranmış kuru soğan, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tane yumurta sarısı, 1 dal taze nane, 1 çay kaşığı kuru nane, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, yarım limon, 1 çay kaşığı sumak  HAZIRLANIŞI :  Nohut ve buğday iyice yıkanarak, bir gece önceden soğuk su içinde bekletilir. Ertesi gün, soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye, tereyağı koyularak, ısıtılır. İçine soğanlar ilave edilerek, orta hararetli ateşte karıştırılarak, kavrulur. Etler ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, kuru nane, nohutlar ve buğdaylar, suları süzülerek, ilave edilir. Et suyu da koyularak, pişirilir. Çorbayı indirmeye yakın, yoğurt, un, yumurta ve limon suyu ile bir meyane hazırlanır ve çorbaya yavaş yavaş ve çorba sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Bu şekilde bağlanan çorbanın kıvamı sıcak su ilavesi ile ayarlanır. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınarak, üzeri taze nane ve sumak ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder