23 Ocak 2012 Pazartesi

TATAR ÇORBASI - Et Sulu, Yoğurtlu, Hamurlu, Sebzeli ve Otlu Çorba - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Tatar Çorbası -
   MALZEMELER :  yarım kg. taze küçük mantı, 50 gr. tereyağı, 50 gr. doğranmış soğan, 50 gr. un, 3 litre et suyu, 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı nane, 4 çorba kaşığı yoğurt, 10 gr. tuz  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, et suyu boşaltılarak, kaynatılır. Kaynayınca, mantılar ilave edilerek, kaynatmaya devam edilir. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Kıyılmış soğan koyularak, pembeleştirilir. Dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. Az sonra kekik ve nane ilave edilir. Az su ile karıştırılmış un, yavaşça ve sürekli olarak karıştırılan çorbaya ilave edilir. Az sonra kaynayan mantı suyu ile birlikte, tencereye boşaltılır. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorbanın üzerine, çırpılmış yoğurt dökülür ve çorba, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                  
- Tatar Çorbası -
- Tatar Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder