30 Ocak 2012 Pazartesi

TAVUKLU SEBZE ÇORBASI - Tavuk Etli, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan ( küp doğranmış ), 1 tane patates ( küp doğranmış ), 1 tane pırasa ( küp doğranmış ), 1 tane kırmızı pancar ( küp doğranmış ), 1 tane kabak ( küp doğranmış ), 1 tane havuç ( küp doğranmış ), 1 tane kereviz ( küp doğranmış ), 250 gr. tavuk göğsü, 2 diş sarımsak, 2 tane defne yaprağı, yarım limon, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı kekik, yeterli miktarda tuz, 6 su bardağı su veya tavuk suyu  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, yağ koyulup, ısıtılır. Kabukları soyulup, ince doğranan, soğan ve sarımsaklar, sotelenir. Tavuklar ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. Diğer malzemeler de eklenip kavrulduktan sonra su veya tavuk suyu tencereye dökülür. Tuz, kimyon, karabiber, kekik de ilave edilerek, çorba kaynamaya bırakılır. 20 dakika kadar kaynadıktan sonra çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder