7 Ocak 2012 Cumartesi

SÜTLÜ, KEREVİZLİ HAVUÇ ÇORBASI - Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane  havuç, 2 tane  kereviz, 2 tane patates, 2 su bardağı süt, 1 - 2 dal kereviz sapı, 3 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 1 çay kaşığı  tuz  ÜZERİ İÇİN ; Kıyılmış  kereviz sapı veya yaprakları  HAZIRLANIŞI :  Kereviz, havuç ve patatesler soyulup yıkanarak,  küp küp doğranır. Kereviz sapı, taze soğan ve sarımsaklar  kıyılır. Sebzelerle birlikte tencereye alınır. Zeytinyağı  veya tereyağı ile birlikte 1 - 2 dakika kavrulur. 5 su bardağı su ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra blenderden geçirilir. Tencereye alınarak, 2 su bardağı süt ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Üzerine, kıyılmış kereviz sap veya yaprakları  ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    ** TEKERLEME :  Mini mini birler. Çalışkan ikiler. Tembel üçler. Dayak yiyen dörtler. Misafir beşler. Altılar, altınlarımı çaldılar. Yediler, yemeğimi yediler. Sekizler, sekseğimi sildiler. Dokuzlar, doktor olup çıktılar. Onlar, bizi okutanlar.  * Bir, iki, tombul Tekir. Camdan bakar. Başına takar. Hop, hop altın top. Bundan başka, o - yun - yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder