19 Ocak 2012 Perşembe

DOĞU ANADOLU ERMENİLERİNİN ÇORBASI - TAN ÇORBASI - - ISPARTA RUMLARININ, YOĞURTLU ÇORBASI -

  TAN :  Yoğurdun su ile karıştırılmasından elde edilir. YARMA :  Kepeği alınmış, kırık buğdaya denir. YARMA pişirilir. Çorba olur. İçine TAN ilave edilir. TAN ÇORBASI servise hazırdır. Afiyet olsun.      ISPARTA RUMLARININ YOĞURTLU ÇORBASI :  MALZEMELER :  yarım kg. torba yoğurdu ( süzme yoğurt ), 1 çorba kaşığı un, 1 kg. ' lık lahana, 1 kg. kemiksiz koyun eti, 2 çorba kaşığı taze veya kuru nane, 2 çorba kaşığı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber  HAZIRLANIŞI :  Yoğurt, un ile çırpılır. Kapağı kapalı bir kap içinde, fermante olması ( ekşimesi ) için, 1 hafta buzdolabında bekletilir. Lahana, et ile birlikte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et ve lahana, başka bir kaba alınarak, küçük küpler şeklinde kesilir. Yoğurt, et suyuna ilave edilerek, iyice karıştırılır. Kestiğimiz, et ve lahanalar ile et suyu, yağ, tuz ve karabiber ile birlikte, büyük bir tencereye boşaltılır. Üstüne nane serpildikten sonra bir, iki taşım kaynatılır. Hazırlanan çorba, kırmızı biber eşliğinde servis edilir. Üstüne, kızgın yağ gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder