21 Ocak 2012 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ KÖFTELİ KONSOME - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi, 250 gr. hindi kıyması, 1 dilim bayat ekmek, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya permesan peyniri, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, yeterli miktarda tuz, yarım çay kaşığı  karabiber ÜZERİ İÇİN;  1' er çorba kaşığı susam ile çörekotu karışımı veya ince kıyılmış maydanoz  HAZIRLANIŞI :  Önce köfteleri hazırlıyoruz. Bir kap içerisine; hindi kıyması, tuz, karabiber, suda ıslatılıp, suyu iyice sıkılmış ve ufalanmış bayat ekmek içi, ayıklanıp, iyice yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, peynir rendesi koyularak, iyice yoğrulur. El ıslatılır ve  misket büyüklüğünde köftecikler hazırlanır. Hazırlanan bu köftecikler, üzerine irmik serpilmiş tepsiye dizilirler. Tencereye 6 su bardağı su koyulur ve orta hararetli ateşe oturtularak, yağ ve  tuz ilavesi ile kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılarak, içine hazırlanan köftecikler atılır ve köfteler pişinceye kadar haşlanır. Haşlanınca, kevgir ile suyun içinden çıkartılarak, tabak içine koyulur. Suyu, bir, iki taşım daha kaynatılır. İçine hindistan cevizi rendesi ilave edilerek, karıştırılır. Ateş kısılır. Süt, yoğurt, un bir kapta iyice çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edilerek, çırpılmaya devam edilir. Sürekli karıştırılan çorbaya, yavaş yavaş dökülerek, ilave edilir. İyice karıştırılır ve tabaktaki köftecikler de ilave edilerek, dikkatlice son defa karıştırılıp, tencere ateşten alınır ve kapağı kapatılarak, 5 dakika kadar dinlendirilir. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır ve çorba tabaklarına veya kaselerine, servis yapılır. İsteyenler, çorbanın üzerine, ince kıyılmış maydanoz veya susam çörekotu karışımı serpiştirebilirler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder