30 Ocak 2012 Pazartesi

BALKABAĞI ÇORBASI - Kremalı, Unlu, Otlu, Sebzeli çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane havuç, 1 kg. bal kabağı, 2 diş sarımsak, 6 su bardağı su, 1 çay bardağı krama, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 dal taze kişniş veya maydanoz, yarım çay kaşığı zerdeçal, bir fiske karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. İri küpler halinde doğranan soğan ve sarımsaklar eklenerek, sotelenir. Balkabağı ve havuç da temizlenerek, küp küp doğranır ve tencereye ilave edilir. Su, ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve sebzeler, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan sebzeler, suyu ile beraber derin bir kaba alınarak, el blenderi ile ezilerek, püre haline getirilir. Aynı tencerede, tereyağı eritilir. Un ilave edilerek, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Hazırlanan bal kabaklı karışım eklenerek, karıştırılır. Bir kaç dakika sonra krema, tuz, karabiber eklenerek, karıştırılır. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Çorba kaselere paylaştırılır. Kıyılmış maydanoz veya kişniş ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder