27 Ocak 2012 Cuma

KAFKAS ÇORBASI - Et Sulu, Tahıllı, Terbiyeli, Sebzeli, Hamurlu Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase ince doğranmış beyaz lahana, 3 tane pancar, yarım kereviz, yarım havuç, 1 küçük boy soğan, 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur, 2 yemek kaşığı arpa şehriye, 2 tane yumurtanın sarısı, yarım su bardağı ılık süt, yeterli miktarda süt  HAZIRLANIŞI :  Tereyağı tencerede eritilir. İnce doğranmış soğan, orta hararetli ateşte kavrulur. Jülyen doğranan pancar, kereviz, havuç ve lahana ilave edilerek, 3 dakika kadar kavrulur. Et suyu ve tuz ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirilir. Arpa şehriye ve bulgur da ilave edilerek, pişirmeye devam edilir. Bir kasede, yumurta sarıları ve ılık süt, çatalla çırpılır. Çorbadan 1 kepçe alınarak, terbiyeye karıştırılır. Çorbanın ateşi kısılır. Terbiye yavaşça, sürekli olarak karıştırılan çorbaya ilave edilir. Çorba son defa karıştırılıp, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve büyük servis kasesine boşaltılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder