23 Nisan 2011 Cumartesi

ACI - EKŞİ ÇORBA (8 kişilik)

MALZEMELER :  6 su bardağı tavuk suyu, 6 çorba kaşığı sirke, 4-8 damla acıbiber sosu, 1 çorba kaşığı soya sosu ( istenirse kullanılacaktır ), 1 çorba kaşığı sek beyaz şarap (istenirse kullanılacaktır ), 1 çay kaşığı ince kıyılmış sarımsak, bir tutam zencefil veya 1-2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze zencefil, 1 tane havuç ( kazınıp ince şeritler halinde doğranmış), 5 tane iri mantar ( limonlu suda yıkanıp, kurulanmış ), 2 çorba kaşığı mısır nişastası veya buğday nişastası, 3 tane taze soğan (ayıklanıp verevine doğranmış )  HAZIRLANIŞI :  Küçük bir kasede, mısır nişastası veya buğday nişastası, 3 çorba kaşığı su içinde eritilerek, bir kenarda bekletilir. Tencereye tavuk suyu koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtulup, ısıtılır. Sirke, acıbiber sosu, soya sosu, beyaz şarap, sarımsak, zencefil, havuç şeritleri ve mantarlar eklenerek, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, mısır nişastası ilave edilerek, ateş kısılır ve çorba hafif ateşte, ara sıra karıştırılarak, hafifçe koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak, çorba porselen çorbalığa aktarılır. Üzerine, verevine doğranmış, taze soğanlar serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.        ** TEKERLEME :  Dolapta pekmez. Yala yala bitmez. Ayşecik cik cik cik. Kız sen bu oyundan çık.  * Hastayım diyorsun. Dondurma yiyiyorsun. Erkeklere gelince. Mini etek giyiyorsun. Bizim apartmanın arkası. Dondurma fabrikası. Annem babam başbakan. Var mı bize yan bakan? Ali bana yan baktı. Beş gün hapiste yattı. Beş, beş, beş numara. On, on, on numara. What is your name numara? Bir numara. Gir çuvala. Salla, salla vur duvara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder