7 Nisan 2011 Perşembe

KARANFİL ANA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli, Unlu Çorba -

 MALZEMELER :  250 kg. dana veya koyun  kıyması, yarım kg. un, 1 tane  kuru soğan,1 çorba kaşığı  tereyağı veya 3 çorba kaşığı  zeytinyağı, 1 çay kaşığı  tuz    HAZIRLANIŞI :  Soğan, küçük  küpler şeklinde  doğranır. Tereyağında pembeleştirildikten sonra, içine un ilave edilerek, kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine, kıyma da eklenerek, kavurmaya devam edilir. Üzerine, yeterince su ve tuz koyularak pişirilmeye devam edilir. Yeterince piştikten sonra çorba ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.       ** TEKERLEMELER :  Hasan, Hasan. Helvaya basan. Kapıyı kıran. Kızı kaçıran.  * Çarşıya gittim. Eve geldim. Bebek ağlar, Beşik yok. Çorba taşar, Kaşık yok.  * Kuzu, kuzu meee...  Bin tepeme. Haydi gidelim. Ayşe teyzeme.  * Mustafa Mıstık, Arabaya kıstık. Üç mum yaktık, Seyrine baktık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder