14 Nisan 2011 Perşembe

MANTARLI ET SUYU ( 8 kişilik ) - Et sulu, Etli, Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  400 gr. mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra, yaklaşık 2 su bardağı su içinde 3-4 dakika haşlanmış), 6 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım kg. dana budu (yağları temizlenip, 1 cm. eninde şeritler halinde kesilmiş), 5 diş sarımsak (ince kıyılmış ), 2 tane soğan (ince doğranmış), 1 çay kaşığı tuz, yarım su bardağı sek beyaz şarap (istenirse kullanılacak), 1 tutam karabiber, 1 çorba kaşığı soya sosu, 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz    HAZIRLANIŞI :  Mantarlar haşlama suyunun içinden çıkartılıp, süzgeçle suyu süzdürülerek, bekletilir. Mantar suyu  içine, et suyu da ilave edilerek, tencere orta hararetli  ateşe oturtulup, kaynatılır. Diğer tarafta, zeytinyağında, orta hararette, dana eti şeritleri, sürekli karıştırılarak, 2 dakika pişirilir. Pişince, delikli spatula ile tabağa çıkartılır. Zeytinyağında, sarımsak ve soğanlar, sürekli karıştırılarak, 30 saniye pişirilir. Haşlanmış mantarlar, tuzun yarısı eklenerek, sık sık karıştırılarak, mantarlar 5 dakika  pişirilir. ( istenirse şarap da eklenerek) suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirilip, tencerede kaynamakta olan, et suyu ile mantar suyuna eklenir. Kalan tuz, karabiber, soya sosu da eklenerek, 20 dakika kaynatılır. Dana budu şeritleri de ilave edilerek, 1 dakika daha pişirilip, tencere ateşten alınır. Pişen çorba, 8 çorba tabağına paylaştırılarak, üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirilir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.       ** TEKERLEME :  Ne dün ne demin. Bugüne bugün. İki adam geçti. Biri zayıf. Biri şişman. Biri dost. Biri düşman. Geçen de pişman. Geçmeyen de.   * Kale kapısından. Girdim içeri. Güzeller oturmuş. Dört köşeli. Enda enda. Enda güzeli. Güzeller içinde. En güzeli.   * İğnem düştü. Yakamdan. Kral geliyor. Arkamdan. Gelme kral. Gelme. Annem bakıyor. Balkondan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder