27 Nisan 2011 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER :  1 su bardağı taze mantar, 2 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, karabiber, tuz                                                                                                                            HAZIRLANIŞI :  Mantarları yıkayıp veya silerek küçük küçük doğrayıp limonlu suya koyunuz. Tencereye tereyağını koyup ısınınca, limonlu suyun içinden delikli kaşık ile aldığınız mantarları ilave ederek, sürekli karıştırarak hafifçe pişiriniz. Üzerine et suyu karabiber ve tuz ilave ediniz. Unu süt ile ezerek, çorbaya ekleyiniz. Ağır ateşte 25 dakika kaynatarak, sıcak servis yapınız.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder