7 Nisan 2011 Perşembe

TOPALAK ÇORBASI ( 10 kişilik ) - Kuru bakliyatlı, Tahıllı, Soslu Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. İnce bulgur, 250 gr. buğday (yarma ) 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı salça, 8 su bardağı su veya et suyu  2 diş sarımsak, 1çay kaşığı kırmızı biber, limon suyu, 1 tatlı kaşığı nane, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Bulgur ile buğday (yarma) üzerine biraz sıcak su dökülerek yoğrulur. Bu karışımdan parçalar kopartılarak bilye gibi yuvarlanır. Hazırlanan bu küçük toplar, kaynamış suya veya et suyuna  atılarak, kaynatılır. İçine, haşlanmış nohutlar da eklenerek, iyice pişirilir. Küçük bir tavada , tereyağı veya zeytinyağı, salça, sarımsak, kırmızı biber, nane, tuz, karıştırılarak pişirilip, sos haline getirilir. Çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba, bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      ** MANİ :  Karşıda oturanlar. Derdimi arttıranlar. Bana bir öğüt verin. Sevdadan kurtulanlar.    * Gökte yıldız bellidir. Ellisi de bellidir. Bemim sevdalı yarim. Gözlerinden bellidir.    * Karanfil olacaksın. Sararıp solacaksın. Ben hekime danıştım. Sen benim olacaksın.    * Aya bak, yıldıza bak. Damda duran kıza bak. Cilvesine doyulmaz. Ettiği naza bak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder