19 Nisan 2011 Salı

KESTANE ÇORBASI ( 4 kişilik )

MALZEMELER :  600 gr. kestane, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tane pırasa ( ayıklanıp temizlendikten sonra, yaklaşık 1 cm. kalınlığında doğranmış ), 1 kahve fincanı beyaz şarap, 125 gr. mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra doğranmış ), 2-3 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1,5 çorba kaşığı kavrulmuş iç badem, 1 çay kaşığı beyazbiber ( top karabiberin, beyaz renkli topları ), 1 çay kaşığı tuz                                                          HAZIRLANIŞI :  Tencereye, 6 su bardağı su koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtulur.Küçük keskin bir bıçakla, kestanenin düz yanları, derince çizilerek, kaynamakta olan suya konulup, 10 dakika haşlanır.Sonra tencere ateşten alınıp, kestaneler süzgeçle süzülerek bir tabağa çıkartılıp, soğuduktan sonra kabukları soyulur.Zeytinyağı tencereye koyularak orta hararetli ateşte ısıtılır.Isınınca, pırasalar eklenip, sık sık karıştırılarak, 4-5 dakika pişirilir. Beyaz şarap ilave edilerek, 3-4 dakika kaynatılır. Soyulmuş kestaneler, mantarlar ve 2 su bardağı, tavuk suyu eklenerek, kaynamaya başlayınca, ateş kısılarak tencerenin kapağı kapatılarak, kestaneler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.Tencere ateşten alınarak, blenderden geçirilerek, püre kıvamına getirilir.Çorbanın daha sulu olması istenirse, 1 su bardağı daha tavuk suyu ilave edilir.Beyazbiber ve tuz serpilerek, süt azar azar eklenerek, pürüzsüz krema kıvamına gelinceye kadar, blenderden geçirilir.Çorba dolu tencere tekrar orta hararetli ateşe koyularak, 2-3 dakika daha ısıtılıp, ateşten alınır.Çorba porselen çorbalığa boşaltılarak, üzerine bademler serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder