19 Nisan 2011 Salı

BİBERLİ GAZPAÇO ÇORBASI ( 4kişilik ) - Et sulu veya Sebze sulu, Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane tatlı kırmızı biber, 1 tane çerliston biber, 2 olgun domates (kabukları soyulduktan sonra, çekirdekleri çıkartılıp, doğranmış ), 2 kereviz sapı (ince doğranmış), 1 tane salatalık (kabuğu soyulup, boylamasına ikiye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenip, iri doğranmış ), 2 diş sarımsak (kıyılmış), 100gr. su teresi (4 dalı süsleme için ayrıldıktan sonra, iri doğranmış ), yarım su bardağı et suyu veya sebze suyu, 4 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz    HAZIRLANIŞI :  Tatlı kırmızı biber ve çerliston biber, 12-15 dakika kadar fırında ızgara yapılır. sonra fırından alınarak, bir kaseye koyulup, üzeri plastik filmle sıkıca örtülerek, 5 dakika kadar bekletilir. (kasenin içinde biriken buhar, derilerinin iyice kalkmasını sağlayacaktır.) Biberlerin suyu kaseye akacak şekilde, biberler kase içerisinde, bıçakla yarılarak, çekirdekleri ve sapları alınarak atılır, derisi soyulur. Biberler ve kasede biriken biber suyu, domatesler, kereviz sapları, salatalıklar, sarımsak, doğranmış su tereleri, et suyu veya sebze suyu, portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber, blender ile püre haline gelinceye kadar karıştırılır. Gazpaço, porselen çorbalığa aktarılarak, buzdolabına kaldırılarak, en az 1 saat soğutulur. Daha sonra buzdolabından çıkartılarak, suteresi dallarıyla süslenerek, soğuk servis yapılır.   * Bu çorba; 24 saat önceden hazırlanıp, buzdolabında saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder