5 Nisan 2011 Salı

EZME PİLİÇ ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Piliç Sulu, Pirinç Unlu, Piliç Etli Çorba -

MALZEMELER:  1 adet piliç, 2 kahve fincanı pirinç unu, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, 1 adet fırancala ekmek, 9 su bardağı piliç suyu ( 1,5 lt. ), 50 gr. kaşar peyniri, 1 çay kaşığı tuz     HAZIRLANIŞI:  Piliç temizlenerek, yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerine 9 su bardağı  su ve defne yaprağı  ilave edilerek,  orta hararetli ateşte kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler, toplanarak atılır. 1-1,5 saat kadar kaynatılır. Pişen piliç, ateşten alınan tencerenin içinden alınıp, tabağa çıkartılarak, biraz soğuması için bekletilir. Ilınınca, etleri kemiklerinden ayrılır. Piliç etleri et makinesinde çekilir veya blenderden geçirilir. Tereyağı veya zeytinyağı ile 2 kahve fincanı pirinç unu, tencerede biraz kavrulur. Piliç suyu yavaşça ilave edilerek, çırpma teli ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Makineden çekilen veya blenderden geçirilen, püre halindeki piliç eti, çorbaya ilave edilir. Francala ekmek ufak ufak doğranır.Tepsiye yayılır. Üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. Fırında 10 dakika kurutulur. Çorba ile beraber, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    ** TEKERLEME :   Sağ elimde , beş parmak. Sol elimde, beş parmak. Say bak. say bak. say bak. Hepsi eder on parmak. Sen de istersen saymak. say bak. say bak. say bak. Hepsi eder on parmak.  * MANİ :  Gelince yaz. Olmaz ayaz. Ne olursun. Bir mektup yaz.  * Tası yok, tası yok. Ne viran çeşme imiş. Su içecek tası yok. Yıkıldı viran gönlüm. Yapacak ustası yok. Şu vefasız dünyanın. Ucu var, Ortası yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder