27 Nisan 2011 Çarşamba

KIYMALI TARHANA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli, Et sulu, Hamurlu Çorba -

MALZEMELER :  1 su bardağı tarhana, 5-6 su bardağı et suyu veya su, 1 tane domates, 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı, 250 kg. kıyma, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz     HAZIRLANIŞI :  Tencereye yağ ile kıyma koyularak tencere ateşe oturtulur. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırılarak, kavrulur, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp küp doğranmış domatesler ve karabiber  ilave edilir. Domatesler eriyinceye kadar, kavurmaya devam edilir. Et suyu koyulur.  Tarhana, tuz serpercesine ilave edilerek, sürekli  olarak tahta kaşık ile karıştırılır. Çorba, bozamsı kıvama gelince, ateşten indirilir. Tuz ilave edilir. Kızartılmış ekmek ile birlikte sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     * Tarhana ayrıca, su ile karıştırılıp bekletildikten sonra da yavaş yavaş akıtılarak, ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder