24 Nisan 2011 Pazar

ET SUYUNUN HAZIRLANIŞI

 MALZEMELER :  2 kg. dana kaval kemiği, 5-6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı kekik, 2 tane defne yaprağı, 1 tane yapraklı kereviz, 2 tane kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 litre su ( 18 su bardağı )   HAZIRLANIŞI :  Dana kemikleri iri parçalar halinde kırıldıktan sonra, yıkanıp büyük bir tencereye yerleştirilir. Üzerine; soğuk su dökülüp, tencerenin kapağı kapatılmadan, kaynatılır. Köpüğü bir kevgirle alınıp atılır. Kalan malzeme ilave edilip, ağır ateşte 1 saat kaynatılır. Yeniden oluşan köpükler olursa, tekrar alınarak atılır. Tencere ocaktan alınarak, et suyu temiz bir tülbentten süzülerek, çukur bir kaba aktarılır. Et suyu kullanılmaya hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder