2 Mart 2012 Cuma

DÜĞÜN ÇORBASI - Et Sulu, Etli, Terbiyeli Çorba - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  10 bardak et suyu, 1 kase haşlanmış et, 3 çorba kaşığı un, 2 tane yumurta, 2 tane limon, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve kaşığı kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Tencereye, et suyu boşaltılır. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Bir kasede; yumurta, un ve limon suyu çırpılır. Tenceredeki, et suyundan 1 kepçe alınarak, azar azar  ilave edilerek, karıştırılır. Kaynamakta olan et suyuna, yavaşça ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Pişirilir. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Çorba kıvam alınca, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılır. Sos tavasında, tereyağı ısıtılır. Küçük doğranmış et, biraz kavrulur. Kırmızı biber ilave edilip, karıştırılarak, çorbanın üzerine dökülür. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    ** PÜF NOKTASI :  Eti haşlarken, soğuk su kullanırsak; etin besleyici özelliği, büyük ölçüde suya geçmiş olur. Kaynar su kullanırsak; etin üzerinde hemen, koruyucu bir tabaka oluşur ve etin besleyici kısmı, suya geçmez ve etin içinde kalır.  * Haşlama et ve ebegümeci, romatizma ağrıları için faydalıdır.  * Et suyunun yağsız olması gerekir. Et suları, hazırlandıktan ve soğutulduktan sonra üzerindeki donmuş yağ çıkarıldıktan sonra kullanılmalıdır.  * Çocuklar; her gün, bir yumurta yemelidir. 40 yaşından sonra ise; haftada, 1-2 yumurta yenmelidir.  * Limon, mide salgısını arttırarak, nişastalı besinlerin kolay sindirilmesini sağlar. Ayrıca, soğuğa karşı direnç kazandırır.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder