3 Mart 2012 Cumartesi

SOĞAN ÇORBASI - Et Sulu, Unlu, Sütlü, Peynirli, Soğanlı Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı un, 5 tane kuru soğan, 1 su bardağı süt, 1 tane yumurta sarısı, 2 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı karabiber, tarım çay kaşığı kırmızı toz biber, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Soğanların kabukları soyulur. Yıkanır ve kurulandıktan sonra rendelenir. Tencereye, yağlar koyulur ve ısıtılır. İçine soğanlar, karabiber, kırmızı toz biber ve defne yaprakları ilave edilir. Soğanlar, pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilerek, biraz daha karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. Et suyu ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateşten alınarak, el blenderinden geçirilip ezilerek, püre haline getirilir. Tencere, tekrar ateşe oturtulur.Yumurta sarısı, süt ile iyice çırpılır. Kaynayan çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorbaya tuz ilave edilerek, karıştırılır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     ** BİLGİ :  Soğan, idrar arttırıcı bir sebzedir. Ayrıca, antibiyotik etkisi vardır.   * Yumurta, yaz mevsimi sütü, karaciğer, balık yağı, en çok '' D '' vitamini bulunan yiyeceklerdir. '' D '' vitamini, kemik sağlığı için çok gereklidir.  * Yeşil soğandaki '' C '' vitamini, kuru soğanın içinde bulunan '' C '' vitamininin 2 katı kadardır.  * Acılaşmış tereyağı, elma kabukları, 1-2 çay kaşığı tane karabiber, dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta hararetli ateşte, eritilip süzülürse, kullanılır hale gelir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder