16 Mart 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ÇÖMLEKTE, TARHUN OTLU, KIRMIZI SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. kırmızı soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tarhun otu, 1 tatlı kaşığı mısır unu, 6 su bardağı et suyu, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda tuz, taze çekilmiş karabiber, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 likör bardağı nane likörü, 2 tane defne yaprağı, küçük bir demet  nane, 3 dal maydanoz  ÜZERİ İÇİN; 6 dilim ekmek, her dilim ekmeğin üzerini örtecek kadar, ince kıyılmış tel peyniri, 3 tane küçük çeri domatesi   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı soğanların kabukları soyulur. yıkanır ve piyazlık doğranır. Tencereye, tereyağı ve zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Soğanlar, defne yaprakları, tarhun otu, 1 tutam tuz, karabiber, kesme şeker ve toz kırmızı biber ilave edilerek, orta hararetli ateşte, soğanlar hafif kahverengi renk almaya başlayıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Mısır unu serpiştirilerek, 2 dakika daha kavrulur. Et suyu ilave edilir. Yaklaşık, 30 dakika pişirilir ve ateşten alınır. Nane likörü ilave edilerek, karıştırılır. Fırın 200 C derecede ısıtılır. Çorbanın içinden, defne yaprakları çıkartılır. Çorba, 6 tane küçük çömleğe pay edilir. Çorbanın üzerine, yarım çeri domates yerleştirilmiş, tel peynirli, bir dilim ekmek koyulur ve önceden ısıtılmış fırına sürülür. Tel peyniri, pembeleşip kızarıncaya kadar fırında tutulur. Fırından çıkarılır ve üzerine; iyice yıkandıktan sonra kurulanıp, ince kıyılmış nane ve maydanoz yaprakları serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder