28 Mart 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PORTAKAL SULU, EZME SOMON BALIĞI ÇORBASI ( 2 kişilk ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane somon balığı filetosu, 2 tane kuru soğan,  2 çorba kaşığı elma sirkesi, 4 diş sarımsak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane portakalın suyu ve kabuk rendesi, 1 su bardağı balık suyu veya içme suyu,  4 çorba kaşığı beyaz şarap ( isteğe bağlı olarak kullanılacaktır ), yarım limonun suyu, 2 tane yıldız anason, 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Limon suyu, istenirse; beyaz şarap, sirke ve dövülmüş sarımsaklar ile marine sosu hazırlanır. Somon filetoları, bu terbiye ( marine ) sosunda 2 saat kadar bekletilir. Wook tava veya teflon tava ısıtılır. Zeytinyağı koyulur. Defne yaprağı ve yıldız anasonlar ilave edilir. Somon balıkları, terbiyesi ( marinesi ) ile birlikte ilave edilerek, pişirilir. Kuru soğanın kabukları soyulup, yıkanıp kurulandıktan sonra tavanın içine dilimlenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve ateşten alınır. Tencereye boşaltılır. Üzerine, balık suyu veya içme suyu ile portakal suyu boşaltılır ve karıştırılarak, bir taşım kaynatılır. Ateşten alınır ve tuz ilavesi ile tuzu ayarlanır. Taze çekilmiş karabiber ilave edilir. Defne yaprağı ve yıldız anasonlar çıkartılır. Çorba, el blenderinden geçirilir. ( kevgirden de geçirilebilir ) Tekrar tencereye boşaltılır. Orta hararetli ateşte, bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük çorbalığa boşaltılarak, üzeri portakal kabuğu rendesi ile süslenir, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder