28 Mart 2012 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KAVUN SULU, MALTA ERİKLİ, YILDIZ ANASONLU DİL BALIĞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane derisi çıkarılmış dil balığı filetosu, 2 tane kokulu kavun, 16 tane malta eriği, 1tane limonun suyu, 1 çay kaşığı toz anason, 2 tane yıldız anason, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 2 çay kaşığı zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Derisi çıkarılmış ve fileto olarak hazırlanmış dil balıkları, zeytinyağı, yarım çay kaşığı toz anason ve deniz tuzu ile yaklaşık 2 saat terbiye ( marine ) edildikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Malta erikleri yıkanır, kurulanır, kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılır. Limon suyu ile birlikte, blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Dil balıkları bu püre ile kaplanır. Üzerlerine, kalan yarım çay kaşığı toz anason serpilir. 180 C derecede ısıtılmış fırına sürülerek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Kavun yıkanıp, kurulandıktan sonra kesilir. Kabukları ile çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenerek, çukur bir kap içine alınır. Kavun dilimleri, blenderden geçirilir. Elde edilen, kavun suyu, servislik büyük çorba kasesine boşaltılır. Piştikten sonra fırından çıkarılan dil balıkları, lokmalık parçalar halinde doğranır ve kavun suyuna ilave edilir. Yıldız anasonlar da kaseye ilave edildikten sonra servislik büyük çorba kasesi, buzdolabına koyulur. Hazırlanan çorba, en az 2 - 3 saat soğutulduktan sonra buz parçacıkları eşliğinde, sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.   * Genellikle; sıcak yaz günleri için, ideal bir çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder