27 Mart 2012 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI - Et Sulu, Terbiyeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Düğün Çorbası -

  MALZEMELER :  4 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane limon, 4 tane yumurta, 250 gr. kuşbaşı et, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı tereyağı   HAZIRLANIŞI :  Önce et suyu hazırlanır. Hazırlanan bu et suyunda, kuşbaşı etler haşlanır. Et suyu ince delikli süzgeç ile süzülür. Kuşbaşı etler, fındık büyüklüğünde doğranır. Ayrı bir tencerede, tereyağı eritilir. Un ilave edilir ve un pembeleştirilmeden kavrulur. Bunun içine, hazırlanan et suyu boşaltılır. Tahta kaşık ile hafif ateş üzerinde bütünleştirilir. Karıştırılırken, etler de ezilerek, lif lif olmaları  sağlanır. Çorba kaynarken, bir kaba yumurta sarıları koyulur ve içine limon suyu dökülerek, çırpılır. Hazırlanan bu limonlu terbiyenin içine birkaç kaşık çorba suyundan ilave edilip karıştırılarak, terbiye ılındırılır ve çorbaya yavaş yavaş ilave edilirken çorba, devamlı olarak, karıştırılır ve 2-3 dakika sonra ateşten alınır. İçinden, defne yaprağı çıkartılır. Çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır ve sıcak servis yapılır. Kaselere veya çorba tabaklarına servis yapılan çorbaların üzerine, yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirilir.    Afiyet olsun.                                                                                                                            
- Düğün Çorbası -
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder